Fasola Adzuki BadaPak posiada liczne witaminy i mikroelementy. Jest genialnym źródłem białka roślinnego i błonnika. Posiada aż 29 substancji o działaniu antyoksydacyjnym. W składzie fasoli Azuki BadaPak wynajdziemy sporo witamin z grupy B (B1, B2, B3, B5, B6) w szczególności wit B9, czyli kwas foliowy. To źródło cennych minerałów, między innymi żelaza, jak jeszcze potasu, magnezu, fosforu, cynku i selenu.
Fasola Adzuki BadaPak cechuje się orzechowym i lekko słodkawym smakiem. Jest rewelacyjnym składnikiem sałatek, sosów do makaronu, zup. Wyjątkowo popularne są pasty i pasztety przygotowane na jej bazie. Ze względu na swój smak wykorzystywana jest także do przygotowania deserów.
Fasolę Adzuki BadaPak należy zalać wodą na około 12 godzin a następnie gotować do miękkości.
Fasola Adzuki jest rośliną strączkową pochodzącą ze wschodniej Azji. Można ją spotkać też pod nazwą Addzuki albo czerwoną soją. Obecnie dostępna jest niemal na całym świecie jednak największą popularnością raduje się w kuchni wschodu. Jest dość mała, przeważnie koloru czerwonego jednakże zdarzają się odmiany białe, czarne i zielone.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.