Fasola Mung BadaPak charakteryzuje się łagodnym smakiem. Doskonale nadaje się do zup, sosów, sałatek oraz do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wyróznione, gdyż taka kąpiel ogranicza ryzyko wzdęć i powoduje, iż cenne komponenty odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w momencie obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Nieraz nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najmocniej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są niewielkiego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.