elementy: pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki*.
*z rolnictwa naturalnego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
BIO kasza manna z płaskurki pochodzi wyłącznie z naturalnych upraw. To towar wysokiej jakości cechujący się pokaźną zawartością substancji odżywczych. Zawiera spore ilości białka, a także kwasów wielonienasyconych (w tym kwas linolowy). Jest bogata w związki polifenolowe, głownie w kwasy fenolowe znane ze swoich parametry przeciwutleniających. BIO kasza manna z płaskurki to bogate źródło błonnika. Dostarcza także luteinę, alfa- i beta-karoten oraz β-glukany. Jest zasobna w witaminę A, która jeszcze wykazuje parametry antyoksydacyjne. Na dodatek posiada wielkie ilości witaminy B2. Minerały jakie wynajdziemy w BIO kaszy z płaskurki to magnez, fosfor i wapń.
Sposób przygotowania: odmierzamy 250ml mleka albo wody.1/3 płynu odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną (1lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę zagotowujemy. Wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 minut do zgęstnienia. Można podawać z syropem albo musem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.