komponenty: pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki*.
*z rolnictwa naturalnego.
Zawartość soli wynika wyłącznie z występowaniu naturalnie występującego sodu.
BIO kasza manna z płaskurki pochodzi wyłącznie z organicznych upraw. To artykuł wysokiej jakości cechujący się istotną zawartością substancji odżywczych. Mieści wielkie ilości białka, a także kwasów wielonienasyconych (w tym kwas linolowy). Jest bogata w związki polifenolowe, głownie w kwasy fenolowe znane ze swoich atrybuty przeciwutleniających. BIO kasza manna z płaskurki to bogate źródło błonnika. Dostarcza także luteinę, alfa- i beta-karoten oraz β-glukany. Jest zasobna w witaminę A, która ponadto wykazuje atrybuty antyoksydacyjne. Ponadto posiada spore ilości witaminy B2. Minerały jakie wyszukamy w BIO kaszy z płaskurki to magnez, fosfor, a także wapń.
Sposób przygotowania: odmierzamy 250ml mleka albo wody.1/3 płynu odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną (1lub 2 kopiaste łyżki w zależności od preferowanej konsystencji). Resztę zagotowujemy. Wlewamy roztwór z kaszą manną stale mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 minut do zgęstnienia. Można podawać z syropem albo musem owocowym.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.