elementy: sezam (37%), cukier kokosowy BIO (20%), miąższ kokosa BIO (18%), mleko kokosowe w proszku (12%), błonnik pokarmowy, mąka z orzechów ziemnych, lecytyna słonecznikowa (bez GMO), sól himalajska różowa, 38% elementów z rolnictwa ekologicznego.
Krem to nie tylko minerały pochodzące z orzechów i cukru kokosowego lecz też cenne przeciętnie-łańcuchowe kwasy tłuszczowe (MCT). Kwasy te stosowane są w żywieniu szpitalnym wcześniaków, osób z dysfunkcjami neurologicznymi (padaczka, Alzheimer). Udowodniono ich korzystny wpływ na poziom cholesterolu i na budowanie odporności (dzięki 50% zawartości kwasu laurynowego). Kwasy MCT doceniają też sportowcy. Dzięki prędkiemu wchłanianiu zyskują natychmiastowy zastrzyk energii, zezwalający na oszczędzanie glikogenu mięśniowego w czasie treningu. Dzięki zasadniczej zawartości białka (25% RWS) w stosunku do węglowodanów (tylko 30% RWS) jest zalecana w dietach niskowęglowodanowych sportowców i chorych redukujących skoki insulinowe jak i osoby dbające o sylwetkę i wydolność organizmu. Z czystym przekonaniem możemy powiedzieć: "na zdrowie"!
Przechowywanie: w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w suchym i ciemnym miejscu. Nie dopuszczać do zawilgocenia i zanieczyszczenia (np. Ślina). Zmiany stanu skupienia, rozwarstwienie i wytrącanie się składników wynikają z użycia wyłącznie naturalnych składników i nie wpływają na jokość towaru.