elementy: żurawina BIO 68-75%, cukier organiczny trzcinowy 25-35%, olej słonecznikowy mniej aniżeli 1%.
BIO żurawina suszona BadaPak zdobywa uznanie coraz obszerniejszej rzeszy konsumentów. Warto zapoznać się z tym owocem, gdyż należy do grona wyjątkowo odżywczych. Owoc ten jest niezwykle zasobny w silne przeciwutleniacze. Gromadzi polifenole i proantocyjanidyny. Ponadto jest idealnym źródłem witamin A i C, E, a także witamin z grupy B (tiamina, ryboflawina). BIO żurawina suszona BadaPak dostarcza fosfor, żelazo, potas, jod, wapń i miedź. W tych czerwonych owocach odnajdziemy dodatkowo całkiem szerokie ilości błonnika oraz kwas jabłkowy, kwas cytrynowy, taniny i karoten.
BIO żurawina suszona BadaPak ma typowy cierpki słodko-kwaśny smak. Będzie genialnym dodatkiem do owsianki czy musli. Komponuje się także z daniami mięsnymi, wędlinami oraz serami.
Żurawina to niski, śladowy krzew, którego wysokość może dochodzić do 1,5 m. Pomimo swoich niewielkich wymiarów, jeden krzak może wydać aż 3kg owoców. Występuje w Azji, Ameryce, a także w środkowej Europie. W Polsce uprawiane są dwie odmiany żurawiny: błotna i wielkoowo
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.