BIO Płatki gryczane zwykłe
Płatki gryczane powstają z całych, gniecionych ziaren gryki, dzięki temu mają praktycznie te same parametry, co kasz gryczana niepalona. Charakteryzują się wyrazistym i dojrzałym smakiem.
Płatki gryczane, to przede wszystkim naturalne obfitość elementów mineralnych, a dokładniej magnezu, żelaz, wapnia, siarki, kobaltu, niklu, miedzi, cynku, boru i jodu. Są jeszcze źródłem witaminy E i PP oraz witamin z grupy B, a skrupulatniej B1 i B2.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.