Zielona herbata odnosi się do suszu z liści herbaty chińskiej (Camellia sinensis), które zostały poddane obróbce parowej, by zapobiec utlenianiu, zachowując w ten sposób świeży smak i wszystkie wartości odżywcze.
Zielona herbata jest spożywana na całym świecie ze względu na jej cenne cechy wynikające z wysokiego poziomu zawartych w niej przeciwutleniaczy.
Praca mózgu
Filiżanka zielonej herbaty może jednocześnie relaksować, jak i wspomagać czujność i koncentrację. Oprócz zawartości kofeiny, zielona herbata jest bogata w L-teaninę, aminokwas mający zdolność przekraczania bariery krew / mózg. Oba te związki działają synergistycznie, formujejąc bardziej jednostajny poziom energii, niż gdyby kofeina była spożywana samodzielnie.
Zielona herbata gromadzi także flawonoidowy galusan epigallokatechiny (EGCG), który moduluje aktywność mózgu, wspierając bardziej zrelaksowany i skupiony stan umysłu.
dostatek antyoksydantów
Dieta bogata w przeciwutleniacze jest jedną z dróg do zdrowego, długiego życia. Antyoksydanty bronią przed wieloma czynnikami stresu środowiskowego, stwarzającego wolne rodniki w organizmie, które w procesie utleniania mogą powodować zniszczenie części komórek, takich jak białka, DNA i błony komórkowe. Przeciwutleniacze to związki, które ograniczają powstawanie wolnych rodników, albo neutralizują ich działanie.
Zielona herbata znana jest z najwyższej spośród wszelkich herbat zawartości przeciwutleniaczy. Te naturalne polifenole obejmują katechiny, w tym EGCG, a także kwas galusowy i niemało innych dobrych związków.
Ekstrakt z zielonej herbaty standaryzowany jest na zawartość 95% polifenoli, w tym 70% katechin i 40% EGCG.
Substancje zawarte w zielonej herbacie wpływają na: powiększenie poziomu energii i poczucie witalności, zdrowie dolnych dróg moczowych, pracę układu sercowo-naczyniowego, stan psychiczny i funkcje poznawcze, kontrolę wagi, zachowanie elastyczności naczyń krwionośnych, dobry poziom cholesterolu, ochronę przed stresem oksydacyjnym, wzmocnienie układu odpornościowego.
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o optymalne stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy wydajnie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Sposób wykorzystania: 1 kapsułka 2 razy dziennie, po posiłku.
komponenty: Ekstrakt z liści zielonej herbaty (Camellia sinensis) standaryzowany na zawartość min. 95% polifenoli i min. 70% katechin, a także min. 40% EGCG Skład kapsułki: celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Suplement diety nie może być używany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla minimalnych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed wykorzystaniem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży i karmiącym. tworzono w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. Z o.o. Masa netto: 35,1 g.
Informacja alergiczna:
Nie mieści skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, elementów mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
wytworzone bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych albo barwiących.
towar wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2020/05/19/SD/A1D37F