Orzechy macadamia BadaPak, ze względu na swój delikatny kremowy smak są perfekcyjną przekąską, sugerowane są przy wypiekach ciast, ciasteczek, a także do słodkich kremów. Sprawdzają się jako pyszny i zdrowy dodatek do placków, koktajli, sałatek i lodów. Orzechy macadamia mają wyjątkowo twardą skorupę. Warto kupować już te obrane, gdyż sam "dziadek do orzechów" nie żeby pozbyć się łupiny.
Makadamia to wiecznie zielone drzewo rosnące na terenach Australii. Występuje kilka gatunków tego drzewa, ale tylko dwa z nich wydają kremowe, miękkie orzechy zamknięte w zielonej skorupce. Poza Australią orzechy macadamia uprawia się ponadto w Brazylii, Zimbabwe i w niektórych rejonach Azji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.