Mak biały BadaPak wykorzystuje się głownie do wypieków ciast, bułeczek, chleba i rogalików. Użytkowany jest jako farsz do deserów. Mak biały jest głównym składnikiem nadzienia sławnych Rogali Marcińskich przygotowywanych z okazji Dnia Świętego Marcina.
Mak jest rośliną jednoroczną, pierwotnie pochodzi z Azji. Odmian maku jest wyjątkowo dużo, niektóre z nich są trujące, inne są użytkowane w przemyśle spożywczym, a także farmaceutycznym.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.