Orzechy pinii BadaPak są bardzo miękkie i kremowe. Dzięki temu nadają się, jako przekąska, a także można je prosto przetwarzać (siekać czy blendować). Nadzwyczajnie smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni używane są przede wszystkim do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym elementyem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wyciąga się z kulistych szyszek. Posiadają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika aniżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.