Migdał rodzaj "carmel" - w ich składzie znajduje się witamina E, B2, B3 i B9. Można spożywać je na surowo jako przekąskę bądź dodawać do musli, ciast, śniadań czy innych deserów.
Migdałowiec pospolity lub zwyczajny jest drzewem, które obdarza nas nasionami o cudownych właściwościach odżywczych i zdrowotnych. Migdały, bo o nich mowa to jajowate, spłaszczone, pokryte cienką łupiną, jedne z najpopularniejszych bakalii. Ich pochodzenie związane jest z Azją. Obecnie największe uprawy odnajdziemy w USA, Afryce Północnej a także w Europie (Francja, Hiszpania, Włochy, Chorwacja)
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.