Orzechy nerkowca smażone solone
składniki: orzechy nerkowca, sól himalajska, olej rzepakowy; może zawierać drobne ilości innych orzechów i bakalii.
* surowiec z Indii/przetworzono w Polsce.
Orzechy nerkowca solone BadaPak to oryginalne połączenie dwóch smaków. Słodko, maślanego smaku orzecha z delikatnym dodatkiem soli. To dość kaloryczna przekąska, wynika to z tłuszczy w nich zawartych. Są to jednak tzw. Dobre tłuszcze: jedno i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Orzechy nerkowca BadaPak dostarczają witaminy z grupy B (zwłaszcza niacynę i kwas foliowy), jak w dodatku witaminę E i C (są to wyśmienite przeciwutleniacze). W dodatku te niewielkie, maślane smakołyki to ogromne źródło potasu a także fosforu i magnezu.
Orzechy nerkowca smażone solone BadaPak przypadną do gustu nawet wybrednym smakoszom. Nie bez powodu uznawane są, za najsmaczniejsze orzechy świata. W postaci smażonej, solonej są gotowe do bezpośredniego spożycia. Są nadzwyczajną przekąską w ciągu dnia a także wyśmienitym uzupełnieniem poczęstunku na przykład dla gości.
Orzechy nerkowca swoją nazwę zawdzięczają swemu wyglądowi, gdyż swoim podłużnym, księżycowatym kształtem przypominają nerkę. Rosną na wiecznie zielonych drzewach zwanych nanerczem. Pochodzą z tropikalnych lasów deszczowych Brazylii, uprawiane są dodatkowo w Wietnamie, Indiach oraz innych krajach Afryki Środkowej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.