Migdały BadaPak w formie płatków tak jak w pozostałych rodzajach są źródłem wielu komponentów odżywczych. Migdały jak i inne orzechy są kaloryczną przekąską. Jednak fakt ten nie powinien zniechęcać do ich regularnego spożywania. Kaloryczność wynika z tłuszczy w nich zawartych. W ich składzie odnajdziemy spore ilości potasu, a także fosforu. W dalszej kolejności występuje magnez, wapń, żelazo, cynk i sód. Ponadto występuje w nich witamina B2(ryboflawina) oraz witamina B3 (niacyna).
Migdały płatki BadaPak genialnie komponują się z rodzaju deserami. Są wspaniałym dodatkiem do ciast, ciasteczek, muffinek, lodów. Migdały płatki BadaPak mogą być jeszcze elementem dekoratywnym, a także dodatkiem do sałatek.
Migdały to owoc drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Obecnie uprawiane są w wielu rejonach świata a największym ich producentem jest USA. Migdały zaliczane są do orzechów i uznawane za najszlachetniejsze z nich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.