Słonecznik pasiak BadaPak dzięki temu, że nie jest łuskany broni ziarno przed utlenieniem kwasów tłuszczowych i niektórych witamin. W kuchni pestki ziarna słonecznika mają tysiące zastosowań. Może je prażyć albo używać bez żadnej uprzedniej obróbki. Dodawać do sałatek, dressingu, musli, jogurtów, owsianek itd. Ziarna słonecznika mogą być dodawane do panierek, do domowego pieczywa a także zmiksowane będą wartościowym i odżywczym składnikiem past kanapkowych.
polecana dzienna dawka to 1 do 2 garści ziaren słonecznika BadaPak.
Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Słonecznik to typowo atrakcyjny kwiat kojarzący się z latem. Kwiaty o intensywnym żółtym kolorze są atrakcyjną ozdobą domowych ogródków. Natomiast pestki słonecznika są smaczną i wyjątkowo zdrową przekąską.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.