* surowiec z Austalii/USA - przetworzono w Polsce.
Migdały smażone BadaPak pokryte cienką pomarańczowo-złotą skórką z dodatkiem soli to aromatyczna, chrupiąca i wartościowa przekąska. Powszechnie wiadomo, iż orzechy są kaloryczne, jednak jedzone z umiarem dostarczą wielu cennych witamin, zdrowych tłuszczy, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Są prawidłowym źródłem witaminy E. Dostarczają witaminę B2(ryboflawinę), B3 (niacynę), B9 (kwas foliowy). Szczególnie dużo w nich fosforu i potasu. Dostarczą także magnezu, żelaza, wapnia i cynku. To także wartościowe źródło prosto przyswajalnego białka, a także błonnika pokarmowego.
Migdały smażone solone BadaPak to smaczna, chrupiąca przekąska. Dodana do nich sól delikatnie wyróżnia smak. Doskonale sprawdzą się jako poczęstunek dla gości. Nie sposób się od nich oderwać. Są nieprzeciętnym dodatkiem do zimnych napojów.
Migdałowiec to drzewo, które jako jedno z pierwszych kwitnie wiosną na piękne biało-różowe kwiaty. W owocach migdałowca znajdują się pestki zwane migdałami. Przywędrowały one do Europy z Azji. Obecnie uprawiane są na wielu kontynentach a najwięcej ich pochodzi z USA, Hiszpanii i Australii.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.