Orzechy pinii BadaPak są niezwykle miękkie i kremowe. Dzięki temu nadają się, jako przekąska oraz można je z łatwością przetwarzać (siekać czy blendować). Rewelacyjnie smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni stosowane są głównie do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym składnikiem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wyciąga się z kulistych szyszek. Mają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika niżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.