Słonecznik pasiak BadaPak dzięki czemu, że nie jest łuskany broni ziarno przed utlenieniem kwasów tłuszczowych i niektórych witamin. W kuchni pestki ziarna słonecznika posiadają tysiące zastosowań. Może je prażyć lub używać bez żadnej uprzedniej obróbki. Dodawać do sałatek, dressingu, musli, jogurtów, owsianek itd. Ziarna słonecznika mogą być dodawane do panierek, do domowego pieczywa a także zmiksowane będą wartościowym i odżywczym elementyem past kanapkowych.
polecana dzienna dawka to 1 do 2 garści ziaren słonecznika BadaPak.
Należy przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Słonecznik to z zasady ładny kwiat kojarzący się z latem. Kwiaty o intensywnym żółtym odcieniu są ciekawą ozdobą domowych ogródków. Natomiast pestki słonecznika są smaczną i wyjątkowo zdrową przekąską.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.