Ziarno kukurydzy BadaPak posiada około 10% białka, około 60% węglowodanów oraz całkiem sporo błonnika pokarmowego. Kukurydza swój słodki smak zawdzięcza ilości cukru, która jest pokaźniejsza aniżeli w innych zbożach. Jej żółte ziarna zawierają wit E, D i wit z grupy B (B1, B2, PP, B6). Wśród części mineralnych na uwagę zasługuje obecność potasu, fosforu i magnezu. Ponadto ma dwa silne antyoksydanty: luteinę i zeaksantynę.
Ziarno kukurydzy BadaPak dedykowane jest do uprażenia popcornu. Będzie on świetną alternatywą słodkich przekąsek i chipsów. A jeśli to jego przyrządzenia ograniczymy liczba tłuszczu i soli będzie to całkiem zdrowy przysmak. Do przyrządzenia popcornu potrzebujemy tylko garnka i odrobiny tłuszczu. Na rozgrzany olej należy wsypać ziarna popcornu, przykryć pokrywką (w innym wypadku gotowy popcorn będzie wyskakiwał z naczynia). Popcorn będzie gotowy, gdy ziarna przestaną strzelać.
Kukurydza to jedna z najpopularniejszych roślin uprawnych świata. Ojczyzną kukurydzy jest oczywiście Ameryka, tam to warzywo jest przysmakiem. Wiadomo także, że co najmniej 7tysięcy lat temu warzywo to było uprawiane poprzez Majów, Azteków, a także Inków. Do Europy dotarło na statkach Krzysztofa Kolumba. Częścią użytkową kukurydzy jest kolba złożona z licznych, mięsistych żółto złocistych ziaren.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane w dodatku sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.