Migdały BadaPak w formie płatków tak jak w pozostałych rodzajach są źródłem wielu komponentów odżywczych. Migdały jak i inne orzechy są kaloryczną przekąską. Jednak fakt ten nie powinien zniechęcać do ich regularnego spożywania. Kaloryczność wynika z tłuszczy w nich zawartych. W ich składzie odszukamy wielkie ilości potasu, a także fosforu. W dalszej kolejności występuje magnez, wapń, żelazo, cynk i sód. Na dodatek występuje w nich witamina B2(ryboflawina) i witamina B3 (niacyna).
Migdały płatki BadaPak znakomicie komponują się z rodzaju deserami. Są perfekcyjnym dodatkiem do ciast, ciasteczek, muffinek, lodów. Migdały płatki BadaPak mogą być również elementem ozdobnym, a także dodatkiem do sałatek.
Migdały to owoc drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzą z rejonów Bliskiego Wschodu. Aktualnie uprawiane są w wielu rejonach świata a największym ich producentem jest USA. Migdały zaliczane są do orzechów i uznawane za najszlachetniejsze z nich.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.