Orzechy pinii BadaPak są nad wyraz miękkie i kremowe. Dzięki czemu nadają się, jako przekąska oraz można je prosto przetwarzać (siekać czy blendować). Doskonale smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni wykorzystywane są głównie do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym składnikiem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wydobywa się z kulistych szyszek. Mają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika aniżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.