składniki: papaja cukier, substancja konserwująca-dwutlenek siarki, barwniki: E102, E110, E122, E124, E133
Papaja kandyzowana BadaPak to nie tylko słodka przekąska,również źródło wielu witamin i minerałów. Owoc ten gromadzi cenny enzym – papainę. Kolejne wartościowe składniki to karotenoidy i flawonoidy, które należą do naturalnych antyoksydantów. Kandyzowana papaja BadaPak proponuje całkiem dużą dawkę witamin. Należy do nich między innymi witamina C i witaminy A, E, K, B1, B2, B3, B6 i kwas foliowy. Owoc ten jest bogaty w minerały takie jak potas, magnez, żelazo, fosfor, a także miedź.
Papaja kandyzowana BadaPak jest niezwykle słodka. Swoje wykorzystanie odnajdzie przeważnie jako ozdoba i element deserów, ciast, musli, sałatek i koktajli. Dużo osób poleca płatki papai wrzucić do herbaty. Dodają wówczas odrobinę słodyczy, a także ciekawego smaku i aromatu. Papaja BadaPak to na dodatek świetna przekąska sama w sobie.
Papaja to egzotyczny owoc wywodzący się z Meksyku. Uprawiana jest w strefach tropikalnych i subtropikalnych. Owoce posiadają owalny, gruszkowaty kształt. Przybierają barwę od zielonej do ciemnopomarańczowej. Natomiast ich miąższ jest pomarańczowy, miękki i soczysty. Waga najokazalszych owoców może dochodzić choćby do 10kg.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.