Orzechy pinii BadaPak są bardzo miękkie i kremowe. Dzięki temu nadają się, jako przekąska oraz można je z łatwością przetwarzać (siekać czy blendować). Rewelacyjnie smakują po uprażeniu, stają się wtedy słodkie i chrupiące. W kuchni wykorzystywane są najczęściej do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Są podstawowym elementyem pesto. Są wartościowym dodatkiem sosów, zapiekanek czy sałatek.
Orzechy pinii to jadalne nasiona kilku rodzajów sosny. Orzeszki te wyciąga się z kulistych szyszek. Mają one kremową barwę, kształtem przypominają raczej nasiona słonecznika aniżeli inne orzechy. Sosna pinia naturalnie występuje we Włoszech, Hiszpanii, Grecji. Inne odmiany uprawiane są w Azji, Chinach i Rosji.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.