komponenty: mango, konserwowany E220
Mango suszone BadaPak gwarantuje wartościową porcję składników odżywczych. Dodatkowo brak cukru czyni z niego bardzo zdrową przekąskę. Jest wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze, w tym witaminę A, C, a także E. Ich atrybuty antyoksydacyjne neutralizują działanie wolnych rodników odpowiedzialnych za procesy starzenia się a także liczne choroby. Dodatkowo witaminy te korzystną kondycję skóry i włosów a także posiadają cały szereg innych zalet. Mango suszone BadaPak dostarcza dodatkowo witaminy z grupy B i minerały takie jak miedź, żelazo i potas. Wynajdziemy w nim także niemało błonnika, który jest naszemu organizmowi konieczny. Ten suszony owoc gromadzi także białko, a także pektyny, które wspomagają procesy odchudzania.
Mango suszone BadaPak pachnie bardzo aromatycznie oraz jest naturalnie słodkie. To świetna, lekka i zdrowa przekąska. Kilka suszonych owoców z powodzeniem zastąpi niezdrowe słodycze. Suszone mango BadaPak w kuchni swoje zastosowanie odnajdzie w głównej mierze jako dodatek do potraw indyjskich. Może być użytkowane jako farsz do mięs, a także posłuży jako komponent sałatek. To także wartościowe urozmaicenie koktajli czy musli. W formie deseru sprawdzi się jako dodatek do lodów czy ciasteczek.
Mango to słodki, barwny, egzotyczny owoc mangowca. Drzewo, na którym rośnie może osiągać choćby 40m wysokości a owoce, które wydaje ważą od 0,3 do choćby 1.5 kg. W zależności od odmiany skórka mango może występować w odcieniu zielonym, pomarańczowym, żółtym, a także czerwonym.