składniki: mango, konserwowany E220
Mango suszone BadaPak gwarantuje wartościową porcję elementów odżywczych. W dodatku brak cukru czyni z niego bardzo zdrową przekąskę. Jest wyjątkowo bogate w przeciwutleniacze, w tym witaminę A, C, a także E. Ich cechy antyoksydacyjne neutralizują działanie wolnych rodników odpowiedzialnych za procesy starzenia się a także liczne choroby. Na dodatek witaminy te prawidłową kondycję skóry i włosów a także mają cały szereg innych zalet. Mango suszone BadaPak dostarcza dodatkowo witaminy z grupy B oraz minerały takie jak miedź, żelazo i potas. Odszukamy w nim także niemało błonnika, który jest naszemu organizmowi potrzebny. Ten suszony owoc posiada także białko i pektyny, które wspomagają procesy odchudzania.
Mango suszone BadaPak pachnie nad wyraz aromatycznie oraz jest naturalnie słodkie. To genialna, lekka i zdrowa przekąska. Kilka suszonych owoców z powodzeniem zastąpi niezdrowe słodycze. Suszone mango BadaPak w kuchni swoje zastosowanie odnajdzie typowo jako dodatek do potraw indyjskich. Może być używane jako farsz do mięs, a także posłuży jako komponent sałatek. To także wartościowe urozmaicenie koktajli czy musli. W formie deseru stanie na wysokości zadania jako dodatek do lodów czy ciasteczek.
Mango to słodki, kolorowy, egzotyczny owoc mangowca. Drzewo, na którym rośnie może osiągać choćby 40m wysokości a owoce, które wydaje ważą od 0,3 do nawet 1.5 kg. W zależności od odmiany skórka mango może występować w odcieniu zielonym, pomarańczowym, żółtym i czerwonym.