składniki: śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca E202.
Śliwki suszone BadaPak - zawierają więcej części zdrowotnych niż ich świeży odpowiednik. Jednak przy tym są bardziej kaloryczne. Śliwki suszone doceniane są z reguły za dużą zawartość pektyn. Jest to rodzaj błonnika. Owoce te są bogate w witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy i witB6). Posiadają w swym składzie witaminy o działaniu antyoksydacyjnym: A, C, E. Działanie to wzmagają w dodatku polifenole (silne przeciwutleniacze) w jakie są bogate suszone śliwki BadaPak. Wśród składników mineralnych wyszukamy w nich potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Śliwki suszone BadaPak w kuchni odnajdą liczne wykorzystanie. Są perfekcyjne do potraw mięsnych (pieczonych i duszonych). Dodane do jogurtu, płatków czy musli sprawią, iż śniadanie będzie pożywniejsze. Kompot z suszonych śliwek jest prawidłowo znany każdemu. Ponadto są nieprzeciętnym komponentyem domowych nalewek.
Śliwki suszone otrzymuje się z różnorodnych, nie psujących się w czasie cyklu suszenia odmian śliwek. Aktualnie istnieje ponad 6 tysięcy odmian śliwek. Każda z nich ma najróżniejsze pochodzenie i różnorodną historię.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.