składniki: żurawina 60%, cukier 39%, olej słonecznikowy.
Żurawina suszona BadaPak to owoc zyskujący coraz pokaźniejsze zachwyt. Ze względu na zawartość kwasu jabłkowego i cytrynowego ma odrobinę cierpki smak. Jest źródłem cennych witamin: A, C, E. W jej składzie odszukamy ponadto witaminę K oraz witaminy z grupy B: ryboflawinę, tiaminę, witB6. Żurawina suszona dostarcza pokaźne ilości potasu, wapnia, sodu, fosforu, magnezu, żelaza. Na dodatek w swoim składzie gromadzi pokaźne ilości błonnika. To także źródło licznych przeciwutleniaczy, flawonoidów, garbników oraz pektyn.
Żurawina suszona BadaPak nadaje się nieprzeciętnie do zróżnicowanego rodzaju deserów, ciast i ciasteczek. Może być elementem śniadań typu owsianki, musli czy jogurtu. Żurawina współgra także z warzywami i daniami mięsnymi w szczególności pieczonymi.
Żurawina to wieloletnia, zimozielona krzewinka, która porasta kwaśne i bardzo wilgotne gleby. Uprawiana jest głownie w USA, Holandii i obfitej Brytanii. W Polsce naturalnie występuje odmiana błotna żurawiny. Natomiast w uprawach można spotkać jej wielkoowocową odmianę.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak także mogą być danymi literaturowymi.