Żurawina suszona Premium BadaPak dzięki czemu, iż suszona jest w pełni nie uległa potężnemu wyciśnięciu co dzieje się w sytuacji żurawiny ciętej. Owoc ten wyjątkowo bogaty skład. Dzięki zawartości kwasu benzoesowego, zachowuje swoje atrybuty przed długi okres czasu. Jednym z bardziej wartościowych komponentów żurawiny jest błonnik mający wysoką zawartość nierozpuszczalnej frakcji. Poza nim owoce te to konkretne źródło minerałów: fosforu, potasu, magnezu, manganu i jodu. Witaminy jakie dostarczamy spożywając żurawinę to witamina A, C (kwas askorbinowy), E, K i witaminy z grupy B (ryboflawinę, tiaminę i zwłaszcza wit B6). Żurawina suszona Premium BadaPak posiada także flawonoidy oraz inne silne przeciwutleniacze.
Żurawina suszona Premium BadaPak rekomendowana jest do wszystkiego typu deserów, ciast, ciasteczek, owsianek, musli, jogurtów. Kulinarne użycie żurawiny nie ogranicza się tylko do słodkości. Będzie ona w dodatku korzystnym dodatkiem do duszonych i pieczonych mięs. Suszone owoce można dodawać do nalewek a także sporządzić z nich aromatyczny i zdrowy napar.
Żurawina to krzew osiągający maksymalnie 1,5 m. Roślina ta lubi podmokłe, bagniste tereny, jest wiecznie zielona a jej ciemnoczerwone owoce zbierane są od połowy września aż do końca listopada. Największą popularnością cieszą się owoce pochodzące z Ameryki Północnej.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia towaru są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
marka stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
elementy: żurawina, olej słonecznikowy, cukier trzcinowy
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.