komponenty: aronia, cukier, (sporządzono z 220g aronii na 100g towaru).
Aronia kandyzowana BadaPak w swych niewiele znaczących, niepozornych owocach mieści wielką, odżywczą moc. Owoce te zaliczane są do zacnego grona Superfood. Przede wszystkim posiadają najwyższą zdolność antyoksydacyjną ze wszystkich owoców. Aronia kandyzowana BadaPak zawiera dużo witaminy P, która jest silnym wsparciem dla witaminy C. Znajdziemy w niej też witaminy A, B1, B2, B3, K, E i kwas foliowy a także cenne minerały takie jak wapń, cynk, żelazo, miedź, molibden, mangan, jod i bor. Aronia w swoim składzie ma także inne cenne elementy, do których należy białko, błonnik pokarmowy, kwasy fenolowe, antocyjany i polifenole.
Aronia kandyzowana BadaPak to owoce z dodatkiem cukru. Dzięki czemu cierpki smak jagód zmienia się w smaczną przekąskę. Może być używana jako dodatek do musli, jogurtów, koktajli czy sałatek. Ich lekko wytrawny smak znakomicie nadaje się do słodkich dań, deserów oraz lodów.
Aronia to roślina z gatunku jagodowych, pochodzi z Ameryki Północnej. Owoce aronii rosną na kształtnych, rozgałęzionych krzewach osiągających 2-2,5m wysokości. Są małe, czarne i błyszczące. W smaku dość cierpkie i kwaśne, dlatego aronię raczej nie spożywa się na surowo. Warto wspomnień, iż Polska jest jedynym krajem w Europie, który uprawia aronię. Jest ona naszym cennym towarem eksportowym.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.