elementy: śliwki suszone, olej słonecznikowy, substancja konserwująca E202.
Śliwki suszone BadaPak - zawierają więcej składników zdrowotnych niżeli ich świeży odpowiednik. Jednak przy tym są bardziej kaloryczne. Śliwki suszone doceniane są przede wszystkim za dużą zawartość pektyn. Jest to typ błonnika. Owoce te są bogate w witaminy z grupy B (tiaminę, ryboflawinę, niacynę, kwas foliowy i witB6). Mają w swym składzie witaminy o działaniu antyoksydacyjnym: A, C, E. Działanie to wzmagają w dodatku polifenole (silne przeciwutleniacze) w jakie są bogate suszone śliwki BadaPak. Wśród komponentów mineralnych odnajdziemy w nich potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor.
Śliwki suszone BadaPak w kuchni odnajdą liczne wykorzystanie. Są rewelacyjne do potraw mięsnych (pieczonych i duszonych). Dodane do jogurtu, płatków czy musli sprawią, iż śniadanie będzie pożywniejsze. Kompot z suszonych śliwek jest należycie znany każdemu. Na dodatek są nadzwyczajnym elementyem domowych nalewek.
Śliwki suszone dostaje się z różnorodnych, nie psujących się w czasie cyklu suszenia odmian śliwek. Obecnie istnieje ponad 6 tysięcy odmian śliwek. Każda z nich ma różne pochodzenie i rozmaitą historię.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane także sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.