Migdały BadaPak to jedne z najpopularniejszych bakalii. Warto zajadać się nimi i korzystać wartości odżywczych. Są źródłem witaminy B2(ryboflawiny). Na dodatek zawierają witaminę B9 (kwas foliowy), wit B3(niacynę). Migdały BadaPak to również znaczny dostawca witaminy E. Ze komponentów mineralnych na uwagę zasługuje spora zawartość potasu i fosforu. Migdały są bogatą kopalnią tych substancji. W dodatku dostarczają ponadto w nie nieznacznej ilości magnez, wapń, cynk i żelazo. Zawierają dużo błonnika pokarmowego.
Migdały prażone krojone BadaPak są znakomitym dodatkiem do ciast, babeczek i wszystkiego rodzaju wypieków. Mogą być wykorzystywane do sałatek owocowych, potrawek, aromatycznych nadzień, dań z makaronu.
Migdały to pestki znajdujące się w owocach drzewa zwanego migdałowcem. Pochodzi ono z Azji Środkowej a do Europy przybyło za sprawą Greków. Obecnie uprawiane jest w wielu miejscach na świecie. Głownie w USA a także w Afryce Północnej i Europie (np. Francja, Hiszpania, Włochy)
Warto sięgnąć po pakowane migdały, ponieważ te kupowane luzem nie mają daty ważności, ponad to tracą swoje cenne właściwości a zawarte w nich kwasy tłuszczowe ulegają utlenieniu.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane dodatkowo sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak jeszcze mogą być danymi literaturowymi.