Bogata i perfekcyjnie zbalansowana angielska herbata śniadaniowa, zamknięta w hermetycznej puszce. Ten pełny smak z zniewalająco aromatycznymi górnymi nutami szlachetnego Darjeelinga został wytwarzany dla Babingtons w latach 50-tych XX wieku.Sposób przygotowania: liczba: 2-3 g na 200 ml Temperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatę tę można pić samą lub z odrobiną mleka i/lub cukru.elementy: Chińska czarna herbata Yunnan, indyjska czarna herbata Darjeeling, czarna herbata ze Sri Lanki.Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.O Babingtons: W 1893 r. Dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu. W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś. Aktualnie firma sprzedaje swoje wyśmienite herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka producenta, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy wyjątkowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance."