Pyszna odmiana popularnej herbaty bergamotkowej. Czarna swobodnie liściasta herbata cejlońska jest aromatyzowana olejkiem bergamotowym, skórką cytryny i płatkami kwiatów, żeby uzyskać zniewalająco stabilną mieszankę.
Sposób przygotowania:ilość: 2-3 g na 200 mlTemperatura: 95 °CNapar: 3-4 minuty Wskazówka: Herbatę tę można pić samą lub z odrobiną mleka i/lub cukru.składniki: Czarna herbata ze Sri Lanki (90%), skórka cytryny, niebieskie chabry, krokosz barwierski, naturalny aromat bergamotki.Opakowanie: kompostowalne (PLA).Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.O Babingtons: W 1893 roku dwie Angielki, Isabel Cargill i Anna Maria Babington, postanowiły założyć herbaciarnię dla angielskojęzycznej społeczności Rzymu.
W tamtych czasach herbata nie była we Włoszech w ogóle powszechna - można ją było dostać tylko w aptekach. Ryzyko się jednak opłaciło, a Babingtons Tearoom przy Piazza di Spagna działa z powodzeniem do dziś.
aktualnie producent sprzedaje swoje znakomite herbaty na całym świecie! Jak mówi Chiara Bedini, obecna współwłaścicielka producenta, "Nie sprzedajemy herbaty. Sprzedajemy unikatowe doświadczenie i historię "Babingtons" w filiżance.