KETOLADA - czekolada słodzona erytrytolem bez dodatku cukru 100g
Czekolada dwuskładnikowa (kakao i erytrytol) zawierająca min. 60 % masy kakaowej. Bez dodatku cukru. Bez konserwantów, emulgatorów, barwników, aromatów.
Ketolada to czekolada dla osób, które unikają cukru w swej diecie oraz zwracają szczególną uwagę na komponenty zawarte w produkcie spożywczym.
Nazwa KETOLADA wykonana jest z myślą o osobach stosujących styl żywienia jakim jest dieta ketogeniczna, czy także inaczej nazywana jako dieta ketogenna, która jest jedną z wielu diet niskocukrowych. Dzięki substancji słodzącej jaką jest bezkaloryczny erytrytol smakuje także dzieciom, ponieważ jest na tyle słodka,powoduje wrażenie jakby była słodzona cukrem, a erytrytol nie powoduje próchnicy ponieważ nie jest fermentowany poprzez bakterie występujące w jamie ustnej.
komponenty:
Masa kakaowa, substancja słodząca: erytrytol (E968) (40%), masło kakaowe.
mieści min. 60% kakao.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1718 kJ / 417 kcal
Tłuszcz: 41g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 27g
Węglowodany: 44g
w tym cukry: 0,8g
Białko: 4,6g
Sól: 0,02g
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, soi i mleka
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Producent:
ADAKA sp. Z o.o.
Północna 15-19
54-105 Wrocław Polska