wytworna czekolada deserowa, która zachwyca atrakcyjnym smakiem. Dodatek gruszki i prażonych migdałów perfekcyjnie współgra z goryczą kakao. Dzięki gruszce czekolada nabiera lekkości, a prażone migdały nadają jej finezyjny, orzechowy aromat. Prawdziwy cukierniczy rarytas.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest przez wielu za najlepszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to na ogół istotnie długa, bogata i barwna tradycja i działająca w służbie tej tradycji technika.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i ekologicznych składników z wspaniałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, zróżnicowane orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieprzeciętny wcześniej smak, podkreślając jednocześnie wszystkie jej atuty.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia również na postępowość. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!