Ciemna czekolada w towarzystwie lekko pikantnego, słodkawego i niezwykle aromatycznego pieprzu. Świetnie dobrane towarzystwo.
Zawartość kakao min. 60%.
Dlaczego belgijska czekolada uważana jest poprzez wielu za najkorzystniejszą na świecie? Decyduje o tym nie tylko najwyższa jakość ziaren kakaowca, którego używa się do jej wyrobu. Belgijska czekolada to w głównej mierze szczególnie długa, bogata i barwna tradycja i działająca w służbie tej tradycji technologia.
Cukiernikom spod znaku Dolfin od dziesięcioleci przyświeca jeden i ten sam cel: harmonijne połączenie naturalnych, autentycznych i naturalnych elementów z doskonałą masą czekoladową. Owoce, przyprawy, zioła, kwiaty, zróżnicowane orzechy, a także inne słodkości - te i inne dodatki pozwalają nadać czekoladzie nowy, niemal nieporównany wcześniej smak, eksponując równocześnie wszystkie jej atuty.
Dolfin czerpie z tradycji i natury, lecz stawia także na progresywność. Wzbogacona oryginalnymi dodatkami czekolada ma smakować tak, jak nigdy wcześniej, ma być inspirująca, zaskakująca i cudownie pyszna - a przy tym zawierać ma jak najmniej tłuszczu i cukru.
Daj się porwać wyobraźni cukierników Dolfin i rozpocznij prawdziwą przygodę ze światem czekolady!