wyszukana, ponadczasowa torebka, wypełniona Mozartkugel - rozpływającymi się na podniebieniu czekoladowymi kuleczkami, stworzonymi poprzez cukiernika Paula Fürsta w Salzburgu w 1890 roku.
genialna, sprawdzona kompozycja smakowa: cienka powłoka kremowej, potężnie mlecznej czekolady, a pod nią wilgotny krem z orzechów laskowych oraz najlepszych pistacji. Czuć w nim także wytrawne nuty migdałów. Całość muśnięta odrobiną alkoholu.
producent Reber powstała niemal 150 lat temu. Jej założycielem był Peter Reber, który swoją pierwszą kawiarnię otworzył w Monachium, w 1865 roku. Dzięki jego domowym smakołykom, miejsce to stało się jednym z najpopularniejszych punktów spotkań. W 1938 roku rodzina Reberów przeniosła swoją główną kawiarnię do centrum Bad Reichenhall, gdzie do teraz znajduje się siedziba ich producenta. Od momentu powstania producenta mnóstwo się zmieniło, choć obecnie już piąte pokolenie rodziny jest zaangażowane w tworzenie wybitnych słodyczy.
Masa netto: 100g