Mozartkugel to czekoladki w zarysie kuli, stworzone poprzez cukiernika Paula Fürsta w Salzburgu w 1890 roku i nazwane na cześć Wolfganga Amadeusa Mozarta jego nazwiskiem. Początkowo określane były bezpośrednio jako Mozartbonbon (cukierki Mozarta).
nieprzeciętna, sprawdzona kompozycja smakowa: cienka warstwa kremowej, konkretnie mlecznej czekolady, a pod nią wilgotny marcepan. Czuć w nim także drobinki migdałów. Całość muśnięta odrobiną alkoholu, do tego orzechowe wnętrze i nuta pistacji.
szczególnie oraz ponadczasowa propozycja słodyczy premium, wspaniale spełni oczekiwania jako wykwintny upominek.
firma Reber powstała niemal 150 lat temu. Jej założycielem był Peter Reber, który swoją pierwszą kawiarnię otworzył w Monachium, w 1865 roku. Dzięki jego domowym smakołykom, miejsce to stało się jednym z najpopularniejszych punktów spotkań. W 1938 roku rodzina Reberów przeniosła swoją główną kawiarnię do centrum Bad Reichenhall, gdzie do teraz znajduje się siedziba ich firmy. Od momentu powstania firmy dużo się zmieniło, choć obecnie już piąte pokolenie rodziny jest zaangażowane w tworzenie wybitnych słodyczy.
Masa netto: 240g