Ryż czarny 1000g VIVIO
Ryż czarny pasuje jako dodatek do dań słodkich i słonych. W krajach azjatyckich stanowi główny komponent wielu deserów. Spełni oczekiwania jednak także jako składnik obiadu, prawidłowo komponując się z mięsem i warzywami lub jako dodatek do zup.
Ryż czarny należy gotować na wodzie lub mleku po wcześniejszym namoczeniu. Dla uzyskania konsystencji al dente proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2.
produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
propozycja przygotowania: Przepłucz ryż zimną wodą. Wypłukany ryż przełóż do garnka, zalej zimną wodą (2 razy więcej wody niż ryżu) i posól. Gotuj na nieznacznym ogniu poprzez 30 minut, co jakiś czas mieszając.
KRAJ POCHODZENIA: TAJLANDIA