Kasza jaglana BadaPak jest lekkostrawna i dodatkowo bogata w mnóstwo komponentów. Wśród wszelkich kasz wyróżnią się dużą zawartością żelaza oraz krzemu, minerału rzadko spotykanego w pożywieniu. Dostarcza także magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan oraz fosfor. Na uwagę zasługuje znaczna zawartość witamin z grupy B, w szczególności: tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny i kwasu foliowego. W dodatku kasza ta dostarcza spore ilości z łatwością przyswajalnego białka bogatego w widoczne aminokwasy (metioninę, leucynę oraz izoleucynę).
Kasza jaglana BadaPak jest odżywczym produktem znajdującym obfite użycie w kuchni. Może być zamiennikiem ziemniaków i ryżu. Wyśmienicie pasuje do zup, zapiekanek, farszy i gulaszu. Lubiana jest także w wersji na słodko. Może być gotowana na mleku. Znakomicie smakuje z dodatkiem cynamonu i owoców.
Kasza jaglana pozyskiwana jest z najstarszego uprawianego gatunku zboża czyli z prosa. To korzystnie znana w naszej szerokości geograficznej roślina, która od kilku lat na nowo zadowala się sporą popularnością. Kasze jaglaną można rozpoznać po typowych żółtych ziarenkach z małą kropką.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak dodatkowo mogą być danymi literaturowymi.