Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA to 100 % ziaren kawy z gatunku Arabika, które pochodzą z brazylijskiego regionu Cerrado w stanie Minas Gerais. Tam gleba jest unikatowa, pełna elementów odżywczych, bardzo bogata w minerały, proponuje warunki rolnicze niezrównane gdziekolwiek indziej ponieważ wszystkie plantacje znajdują się w kraterze uśpionego wulkanu Chapadão de Ferro. To kawa z segmentu Speciality! PROFIL SMAKOWYWyjątkowe czynniki glebowe regionu Cerrado, a także ciepłe, wilgotne lato przeplatane łagodną, suchą zimą pozwalają uzyskać wyjątkowy profil smakowy zbieranych owoców kawowca. Dojrzałe owoce są zbierane, a następnie precyzyjnie sortowane, aby zapewnić, że przetwarzane są tylko najlepsze ziarna. Schnąc w brazylijskim słońcu na rozległym, specjalnie zbudowanym patio, po osiągnięciu rewelacyjnej wilgotności są segregowane po raz drugi – wszystko dla zapewnienia najwyższej jakości. Kawa jest w obróbce naturalnej.W filiżance ta kawa to wyraźna słodycz, równowaga i niska kwasowość. W ustach kremowy smak z wyraźnymi nutami orzechów ziemnych, kakao i karmelu z długim czekoladowym finiszem. Kawa stanowczo przyjemna na dodatek w połączeniu z mlekiem.Intensywność 3Aromat 4Słodycz 3Gorycz 2PROFIL PALENIA KAWYPalenie kawy to proces skomplikowany i złożony, jednak adekwatnie przeprowadzony sprawia, iż jesteśmy w stanie wydobyć z ziaren kawy to co w nich najcenniejsze!Do każdej kawy generujemy profil palenia, który polepszamy do momentu osiągnięcia perfekcji. Tylko wtedy, po spełnieniu naszych minimalistycznych wymogów jakościowych, wypalone ziarno trafia do opakowań i do Klientów. O powtarzalność naszych wypałów dbają unikatowi eksperci od palenia kawy i szwajcarski piec – bo każdy wypał ma być przeprowadzony nieprzeciętnie i skrupulatnie jak w przysłowiowym szwajcarskim zegarku.profesjonalne OPAKOWANIEWszystkie nasze kawy są spakowane w opakowanie z zaworem ochronnym (tzw. „wentylem") – to jednokierunkowy zawór, który wypuszcza na zewnątrz dwutlenek węgla wyciągający się z kawy (kawa odgazowuje) lecz nie pozwala na to, aby powietrze dostawało się do środka opakowania – tym samym kawa nie wietrzeje i nie traci swojej świeżości oraz aromatów.Torebka kawy mająca zawór ochronny jest na dodatek najkorzystniejszym opakowaniem do jej przechowywania w domu czy w pracy. STOPIEŃ WYPALENIA ZIARENStopień palenia kawy: przeciętny – dzięki takiemu paleniu ziaren kawy nie dochodzi do wydobycia substancji oleistych na powierzchni ziarenek. W opakowaniu odszukasz suche, kruche i delikatne ziarna, w których zamknięte są charakterystyczne smaki i aromaty dla danego regionu. Takie palenie sprawia w dodatku, iż kawy są nadal słodkie w smaku, aromatyczne i pozbawione goryczy.PALARNIAQuba Caffe to producent rodzinna, której historia zaczęła się ponad 30 lat temu. Od niespełna dekady wypalamy kawę pod własną marką, przykładając szczególną wagę do jakości naszych produktów. Rzemieślniczy...