Ta unikatowa kawa specialty z Brazylii niewątpliwie przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych kawowych nut smakowych. Wyważony smak tej kawy łączy w sobie słodkie nuty mlecznej czekolady i karmelu z orzeźwiającym, subtelnym aromatem dojrzałych owoców.„Najpierw José kupił kapelusz, potem przyszły buty do kolan, następnie ciężarówkę, aż w końcu, w 2004 roku, mógł zrealizować swoje życiowe marzenie o zakupie pierwszej plantacji kawy. Wszystko, czego kiedykolwiek pragnął, to przedstawić światu wyjątkową kawę pochodzącą z jego rodzinnej gminy Campos Altos (położonej w brazylijskim regionie Minas Gerais)."José Maria de Oliveira spędził swoje dzieciństwo bawiąc się na drobnej plantacji kawy należącej do jego dziadka. José doskonale pamięta, jak jako niewiele znaczący chłopiec zbierał owoce kawy i biegał wokół drzew kawowych. Jednak nadeszły ciężkie czasy, więc jego rodzina została zmuszona do sprzedaży gospodarstwa i przeniesienia się w inny region. Kiedy José dorósł, wyjechał z domu do dużego miasta i rozpoczął karierę farmaceutyczną, ale nigdy nie mógł przestać marzyć o Campos Altos i unikatowej kawie, która tam rośnie. W końcu José podjął decyzję: pewnego dnia kupi ziemię w regionie Campos Altos i zostanie plantatorem kawy. Wkrótce wrócił w rodzinne strony i zaczął kontynuować tradycję uprawy kawy, która została przerwana w dzieciństwie.W 2014 roku José zbudował swój własny suchy młyn i postanowił skupić swoją uwagę na jakości i maksymalnej identyfikowalności swojej kawy. W 2015 roku założył dwie producenta kawowe: jedna, o nazwie Cafe Campos Altos-Coffee Export, miała siedzibę w Brazylii, natomiast Our Coffees w północnej Kalifornii. Klienci byli zdumieni: plantator kawy, który kontroluje eksport swojej kawy, to nad wyraz rzadki widok.w trakcie częstych podróży do Kalifornii, José nawiązał bliskie kontakty z najlepszymi ekspertami przemysłu kawowego i poznał dużo innowacji w dziedzinie kawy, które błyskawicznie zastosował w swych własnych gospodarstwach. José zaczął skupiać swoją uwagę na najwyższej jakości kawach specialty, a jakość jego produktów momentalnie osiągnęła świeże wyżyny. To właśnie z jednej z jego unikatowych farm - Fazenda Santa Luzia - pochodzi ta niezwykła brazylijska kawa.ponadto kawa ta atest Rainforest Alliance Certified oraz UTZ Certified, co zapewnia stosowanie jednostajnych praktyk, a także korzyści społeczne i ekonomiczne dla regionu, w którym kawa ta jest uprawiana.Ze względu na wyjątkową jakość i smak, kawa ta została oznaczona jako Specialty. SCA przyznało jej 84 punkty na 100 osiągalnych.KRAJ: BrazyliaREGION: Cerrado Mineiro, Minas GeraisFARMA: Fazenda Santa Luzia WYSOKOŚĆ: 1200 m ODMIANA: Red CatuaiPROCES: NaturalnySTOPIEŃ PALENIA: ŚredniNUTY SMAKOWE: Mleczna czekolada, Karmel, Dojrzałe owoceSkład: palone ziarna kawy. Warunki przechowywania: przechowywać szczelnie zamknięte w ciemnym, suchym i chłodnym miejscu.