Bogaty i miły smak tej kawy jest skutkiem wyjątkowego miejsca, w którym została wyhodowana. W Afryce, tuż przy granicy Konga i Rwandy, rozciąga się jezioro Kivu. Tuż obok niego, w górach, rosną najwyższej jakości ziarna kawy - to właśnie z tych ziaren zrobiona jest ta kawa.spora wysokość nad poziomem morza, bogate gleby i tropikalny klimat nadają tej kawie mocny, bogaty smak i błogi, długotrwały posmak. Wybierając tę kawę, wspierasz śladowych plantatorów kawy ze spółdzielni Amka, położonej w regionie Kivu. Od momentu powstania w 2008 roku, stowarzyszenie Comequi stara się zapewnić mieszkańcom wiosek położonych nad brzegiem jeziora Kivu - zwłaszcza tym, którzy osiedlili się w regionie Minova - środki do samodzielnego osiągnięcia zrównoważonego rozwoju, a tym samym zwiększenia ich dochodów i poprawy warunków życia. Elementy: palone ziarna kawy z upraw naturalnych*.*Uprawiana w gospodarstwach ekologicznych: certyfikowana zgodnie z BE-BIO-01.Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.