Czy próbowaliście kiedyś kandyzowanych pomarańczy? To własnie ten wariant słodyczy czujemy w tej istotnie soczystej kawie. Prowadzona poprzez kobiety spółdzielnia „Twongerekawa coko" znajduje się na wysokości 2000 m.n.p.m., w pobliżu wulkanicznego regionu północno - zachodniej Rwandy. Gleba na tym obszarze jest rewelacyjnie przystosowana do uprawy wysokiej jakości kawy. Kawy, która charakteryzuje się wyrazistymi nutami owocowymi. Dzięki procesowi miodowemu używanemu przy obróbce ziaren, kawa ta nieszablonową słodycz i złożoność smaku. Jednak najwięcej smaku i aromatu tej kawy wyciąga się za pomocą ekspresu do kawy, to z powodzeniem można ją przyrządzić także przy użyciu French Pressa, Aero Pressa czy kawiarki. KRAJ: RwandaREGION: GakenkePRODUCENT: Spółdzielnia Twongerekawa Coko WYSOKOŚĆ n.p.m.: 2000 mODMIANA: BourbonPROCES: MiodowySTOPIEŃ PALENIA: ŚredniWYCZUWALNE SMAKI: Kandyzowana pomarańcza,kwiat kawowcaRodzaj: Palona kawa ziarnista.Sposób przechowywania: Suche, chłodne miejsce.