jednocześnie w aromacie, jak i w smaku tej kawy wyczuwalna jest subtelna słodycz i powoli rozwijające się nuty dzikich truskawek. Kawa jest wyjątkowo lekka: w przygotowanym napoju nie ma ani goryczy, ani kwasowości. Po wypiciu filiżanki na podniebieniu pozostaje słodki posmak. Mieszanka ta stanowi perfekcyjne połączenie kaw pochodzących z przeróżnych regionów - Etiopii, Hondurasu, Brazylii i Gwatemali - a kluczowe nuty smakowe są wynikiem użycia odmiany pochodzącej z afrykańskiego regionu Kivu. Między Kongo a Rwandą leży jezioro Kivu, a tuż obok, w górach, rosną najwyższej jakości ziarna kawy. Znaczna wysokość nad poziomem morza, bogate gleby i tropikalny klimat nadają kawie solidny, soczysty smak i błogi, długofalowy posmak. Komponenty: mielona kawa palona. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.