równocześnie w aromacie, jak i w smaku tej kawy wyczuwalna jest subtelna słodycz i powoli rozwijające się nuty dzikich truskawek. Kawa jest wyjątkowo lekka: w przygotowanym napoju nie ma ani goryczy, ani kwasowości. Po wypiciu filiżanki na podniebieniu pozostaje słodki posmak. Mieszanka ta stanowi nieprzeciętne połączenie kaw pochodzących z rozmaitych regionów - Etiopii, Hondurasu, Brazylii i Gwatemali - a kluczowe nuty smakowe są wynikiem wykorzystania odmiany pochodzącej z afrykańskiego regionu Kivu. Pomiędzy Kongo a Rwandą leży jezioro Kivu, a tuż obok, w górach, rosną najwyższej jakości ziarna kawy. Obfita wysokość nad poziomem morza, bogate gleby i tropikalny klimat nadają kawie solidny, soczysty smak, a także przyjemny, długofalowy posmak. Komponenty: mielona kawa palona w kapsułkach. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.