Ten naturalny i pyszny napój bez kofeiny znany jest jeszcze jako ""kawa orzo"". Tworzony z lokalnie uprawianego jęczmienia palonego przez krótką chwilę na wielkim ogniu, szczyci się potężnym, ziemistym aromatem i subtelnie gorzkim smakiem.
Filiżanką kawy jęczmiennej można się delektować o każdej porze dnia i nocy.- Nie mieści kofeiny - adekwatna dla wegan- Prosto z natury - wytwarzano na LitwieJAK JĄ PRZYGOTOWAĆ? Wsyp 1 łyżkę kawy do swojej filiżanki.
Dodaj wrzącą wodę i pozwól jej parzyć się przez 5-7 minut. Spróbuj podać z ulubionym mlekiem i/albo miodem. Smacznego!P.S. Nie pasuje do kolbowych ekspresów do kawy. Spróbuj użyć tej kawy w french pressie albo innej alternatywnej metodzie zaparzania kawy.elementy: jęczmień (hordeum) 100%.
Warunki przechowywania: przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.***O DVARO KAVOS DVARO KAVOS (po litewsku "kawy z dworu") to rodzinna producent położona w wiejskim regionie Litwy. Założycielka Victoria, która ukończyła studia z zakresu historii średniowiecza, dąży do ponownego odkrycia dawno zapomnianych napojów i stworzenia nowych, bezkofeinowych propozycji, wywodzących się z wielowiekowej kultury kawy i herbaty w północno-wschodniej Europie.Kawy z żołędzi, cykorii, mniszka lekarskiego, marchwi i jęczmienia stają się coraz bardziej modne wśród osób poszukujących zdrowszych alternatyw.
jednocześnie herbaty ziołowe i wellness pomagają im stworzyć przeurocze codzienne rytuały dbania o siebie.Receptury tych unikatowych produktów łączą tradycyjne ziołolecznictwo z progresywnym podejściem do zdrowia ciała i umysłu.
Ich dopełnieniem są prawdziwie niezapomniane smaki, wypracowane dzięki precyzyjnemu zbieraniu, mieszaniu i prażeniu. DVARO KAVOS: przekształcanie lokalnych tradycji smakoszy w codzienne rytuały dopasowane wyśmienicie do wymagań współczesnego świata!