składnikishiitake (grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany organiczny) OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz obszerniejszym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne parametry odżywcze.
istotnie lubiane są w kuchni wschodniej. Zalecamy, by grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce grzewczej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od wykorzystania (np. Do sosów) warto namoczyć je ok.
30 min. Przed zastosowaniem. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1259 kJ / 302 kcalTłuszcz - 6,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 gWęglowodany - 25 gw tym cukry - 3,7 gBiałko - 20 gSól - 0,03 g INFORMACJA ALERGENNAProdukt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.