Jogurt grecki 2x30g
Opis artykułu
Mieszanka liofilizowana jogurtu greckiego w proszku, gotowa do wykorzystania, bez konserwantów.
komponenty:
100% proszek z jogurtu krowiego.
Przygotowanie
Stopniowo dodawaj 120ml wody do każdej saszetki proszku jogurtowego (30g) w kubku i energicznie mieszaj ciągle łyżką przez około 2 minuty, aż osiągniesz teksturę pożądanego jogurtu. Zjedz natychmiast albo przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 2 dni. Inne wykorzystania: Użyj proszku jogurtowego w przygotowaniu deserów, ciast i koktajli.
artykuł bezglutenowy, bez dodatku cukru, bez dodatku soli, artykuł grecki.
Użyj 1 saszetki (30g), by przygotować porcję jogurtu o takiej samej wartości odżywczej, jak 120ml jogurtu.
zalety Liofilizacji
Liofilizacja, znana na dodatek jako suszenie sublimacyjne, to metoda dehydratacji produktów w warunkach niskiego ciśnienia i temperatury. Dzięki temu procesowi elementy odżywcze i smak produktu pozostają niezmienione, a okres przydatności do spożycia wydłuża się, ponieważ produkty nie wymagają już przechowywania w lodówce. Liofilizowane produkty są znakomite na wycieczki w góry, na morze, na łodzi czy w domku letniskowym – starczy dodać ilość wody, która została usunięta. Produkty te są łatwe i prędkie w przygotowaniu i pozwalają na cieszenie się sezonowymi produktami przez cały rok, ograniczając równocześnie pojemność, wagę i marnotrawstwo materiałowe produktów choćby o 80%.
Producent: Mastiha Shop