Napój migdałowy to rewelacyjna alternatywa dla zwykłego mleka. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do kawy lub baza do gorącej czekolady lub kakao. Profesjonalna linia napojów roślinnych Alpro została stworzona specjalnie dla baristów do wykorzystania w kawiarniach,spełni oczekiwania w dodatku w domu. To mleko roślinne wspaniale pasuje do podgrzewania i spieniania, nie wytwarza grudek i pozwala cieszyć się doskonałą konsystencją pianki. Świetnie spełni oczekiwania do robienia latte art. Można stosować go jednocześnie na zimno, jak i na ciepło.składniki: woda, migdały (2,5%), cukier, fruktoza, regulatory kwasowości (fosforany potasu), wapń (węglan wapnia), naturalne aromaty, stabilizatory (guma gellan, guma guar), sól morska. Może zawierać niewiele znaczące ilości orzechów (nie gromadzi orzeszków ziemnych). Nie mieści mleka i glutenu. Naturalnie bez laktozy.Warunki przechowywania: +1.. + 25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce (do 7°C) i zużyć w ciągu 5 dni.